Bekijk hier de nieuwe speeltoestellen folder van WICKEY
 

Houten zandbakken

 

 

Klik hier voor ons assortiment houten zandbakken

 

 

Een zandbak is het perfecte speelgoed voor buiten. Heeft u een tuin achter het huis? Twijfel dan niet langer en koop een zandbak voor uw kinderen. De zandbak in de tuin zal een groot succes zijn bij uw kids. De bak met speelzand is in een mum van tijd opgebouwd en neemt weinig plaats in beslag.

 

Een zandbak voor elke tuin

Kuilen graven, zand zeven, kastelen bouwen, taartjes bakken, rondrijden met autootjes; kinderen genieten van spelen in een zandbak. Het prikkelt de fantasie en is dan ook goed voor de creativiteit en de ontwikkeling van uw kind. De zandbak is een van de meest favoriete speelplaatsen van kinderen. Zandbakken zijn er in veel soorten en maten. Gewoon vierkant of rechthoekig. Leuk is ook de zeshoekige zandbak. Tegenwoordig kun je ook zandbakken krijgen die een dak hebben, dat beschermd tegen de zon en tegelijkertijd doet het dienst als deksel. Extra mooi is de zandbak met zitbank of in de vorm van een schip met een echt zeil en een piratenstuur.

 

Tips voor het plaatsen van een zandbak

De zandbak staat tegenwoordig nogal eens ter discussie. Het zou een onhygiënische speelplek zijn, bijvoorbeeld omdat katten de zandbak als kattenbak gebruiken. Kleine kinderen steken vaak hun handen in de mond dus het is belangrijk dat de zandbak schoon blijft. Voor de zandbak in uw eigen achtertuin hoeft u hiervoor niet bang te zijn. Hier de tips van Wickey voor een veilige en schone zandbak.

 

·         Plaats een deksel op de zandbak of dek de zandbak af met een net als uw kinderen hier niet in spelen. Hiermee zorgt u ervoor dat huisdieren, zoals katten en honden, hun behoefte niet in de zandbak kunnen doen. Bladeren en ander vuil houdt u zo ook buiten de zandbak.

·         Dek de zandbak niet volledig af. Zon, regen en lucht zorgen voor een natuurlijke reiniging van het zand in de zandbak. Zorg ervoor dat de deksel kieren of gaten heeft zodat het regelwater, de zon en lucht toch nog bij het zand kunnen komen.

·         Leg anti-worteldoek op de bodem van de zandbak. Hiermee zorgt u ervoor dat ongedierte en onkruid niet in de zandbak terecht kan komen.

·         Plaats de zandbak niet in de volle zon. Dit voorkomt dat uw kinderen op een mooie zonnige zomerdag verbranden. Staat uw zandbak toch in de volle zon? Plaats er dan een parasol bij.

·         Plaats de zandbak niet in de volle schaduw of op een vochtige plaats in de tuin. Dan blijft het zand namelijk te nat en krijgen planten en bijvoorbeeld mos de kans om te groeien en kan er schimmelvorming in de zandbak ontstaan.

·         Vul de zandbak bij voorkeur met zand met een korrelgrootte van 2 millimeter. Bijvoorbeeld duinzand of bergzand. Uw kinderen kunnen dan leuk met het zand bouwen omdat het voldoende plakt. Rivierzand is te grof en plakt niet goed genoeg om een zandkasteel of koekjes mee te maken.

·         Maak de zandbak niet te diep. Houd een diepte van maximaal 50 centimeter aan. Kinderen kunnen dan geen diepe kuilen of tunnels graven die in kunnen storten. Zo is de kans klein dat ze onder het zand bedolven worden en gewond kunnen raken.

·         Laat kinderen niet eten of drinken in de zandbak. Etensresten en zoetigheid trekken ongedierte aan en vervuilt het zand.

·         Woel het zand regelmatig om. Dit helpt om het zand goed te houden. Meestal doen uw kinderen dat wel, omdat ze erin spelen. Maar schep het zand ook een keer om in de herfst of in de winter als de zandbak minder gebruikt wordt en het buiten wat vochtiger is.

·         Zorg ervoor dat regenwater niet in de zandbak blijft staan. Dat kan door een ondergrond te kiezen die regenwater goed door laat. Breng bijvoorbeeld onder het worteldoek een laag van grof rivierzand aan. Het water kan dan snel wegzakken.

·         Ververs het zand een keer per jaar, bij voorkeur voor het begin van het speelseizoen.

 

 

 

Voor meer informatie en technische details over onze houten zandbakken kijkt u in onze productlijst